欢迎来到瑞文网!

高一英语必修一第三单元同步练习题

时间:2018-10-06 09:28:35 试题 我要投稿

高一英语必修一第三单元同步练习题

  Unit 3 of Module I Celebration Period Three(Grammar)

高一英语必修一第三单元同步练习题

  【模拟试题】(答题时间:30分钟)

  一、选择

  1. —Isn’t that Ann’s husband over there?

  —No, it ______be him . I’m sure he doesn’t wear glasses.

  A. can’t B. must not

  C. won’t D. may not

  2. You ______be tired —you have worked for more than 8 hours.

  A. must B. have to

  C. can’t D. may not

  3. I often see lights in that empty house. Do you think I ______report it to the police?

  A. should B. may

  C. will D. can

  4. The dictionary ______to my English teacher now.

  A. is belonging B. is belonged

  C. belonged D. belongs

  5. Maybe you have been to many countries ,but nowhere else _______such a beautiful palace.

  A. can you find B. you could find

  C. you can find D. could you find

  6. Every coin has two sides. Beautiful songs, sometimes, _______be just noise to others.

  A. must B. would

  C. may D. should

  7. Something was wrong with the car; it _______not start.

  A. could B. would

  C. might D. should

  8. —I’m thinking of losing weight these days.

  —Oh, you ______be out of your mind. You’re but 45 kilos.

  A. will B. should

  C. may D. must

  9. All the employees except the manager _______to work online(在线工作)at home.

  A. encourages B. encourage

  C. is encouraged D. are encouraged

  10. — Why is Jenny still standing there ? It’s so cold .

  —She _______for someone .

  A. can wait B. might

  C. use be waiting D. should have waited

  二、综合阅读:

  If the world were a village of 1,000 people it would include:

  584 Asians

  124 Africans

  95 Eastern and Western Europeans

  84 Latin Americans

  55 former Soviets (前苏联)

  52 North Americans

  6 Australians and New Zealanders

  The people of the village would speak:

  165 Mandarin(普通话)

  86 English

  83 Hindu/Urdu

  64 Spanish

  58 Russian

  37Arabic

  The above list covers the mother tongues of only half the village.

  One-third of the people in the village are children, and only 60 are over the age of 65. Just under half of the married women in the village have access to modem equipments.

  This year 28 babies will be born. Ten people will die, 3 of them for lack of food, 1 from can-cer. Two of the deaths will be of babies born within the year. With the 28 births and 10 deaths, the population of the village next year will be 1,018.

  In this village of 1,000 persons, 200 people receive 75 percent of the income; another 200 re-ceive only 2 percent of the income.

  About one-third have access to clean, safe drinking water.

  Of the 670 adults in the village, half can not read nor write.

  The village has a total yearly budget (预算) , public and private, of over $3 million—$ 3 ,000 per person if it is distributed evenly(平均分配). Of the total $3 million:

  $ 181,000 goes to weapons and warfare(武器和福利)

  $ 159,000 to education

  $ 132,000 to health care

  These weapons are under the control of just 100 of the people. The other 900 are watching them with deep anxiety(焦急), wondering whether they can learn to get along together.

  1)Which of the following is true about Mandarin according to the text?

  A. Nearly one-third of Asian people speak Mandarin in the village.

  B. About 8.25 per cent of the people speak Mandarin in the village.

  C. About 16. 5 per cent of the people speak Mandarin in the village.

  D. Nearly all the Mandarin-speaking people are from Asia in the village.

  2)Which of the following problems is NOT mentioned in the text?

  A. Poverty. B. Education.

  C. Environment. D. Marriage.

  3)The underlined part “have access to” (in Para. 4) means_____.

  A. use B. buy

  C. produce D. try

  4)The last sentence in the text implies(暗示)that most of the people long for _____.

  A. a peaceful world B. good education

  C. better health care D. a life without anxiety

  5)The language that the fewest people of the village speak is .

  A. Russian B. Arabic

  C. North Americans D. New Zealanders

  【试题答案】

  一、选择

  1. 结合上下文,这里应是表示推测。只有A项能表示推测。

  答案:A

  误区警示:本题有一处误区。使用汉语思维,误选B项。注意must不表示否定推测。

  深化升华:搞清can’t表示否定推测是解决这一问题的关键。

  2. 注意句中破折号后的内容对前一句进行解释说明:你工作了八个小时,所以你肯定很累。

  答案:A

  误区警示:本题有一处误区。误选B项。注意have to 指“不得不做某事”。

  3. 在空房子里看到灯光是一件奇怪的事,所以问:“你是否认为我应当把这事报告给警察?”

  答案:A

  误区警示:本题有一处误区。误选C项。注意正确理解句意。

  深化升华:做此类题需注意不带空的句子所提供的信息。

  4. 表示所属关系的belong 没有主动语态和进行时态。另外现在这本字典属于我的老师,所以最后应该选择belongs.

  答案:D

  误区警示:本题有一处误区。误选A项。因为同学们看到有个词“现在”。

  深化升华:做此类题的关键是要记住一些特殊用法,

  5. 该题but 连接后一个并列单句是以nowhere else 这一否定词开始,故谓语要倒装,同时上下文时态要一致。

  答案:A

  误区警示:本题有一处误区。误选C项。注意表示否定意义的词置于分句的'句首时也要倒装。

  6. may表示“可能,或许”,在语气上适合用于此句中。句意是:“凡事有利有弊,美丽的歌声有时候对别人来说或许就是噪音。“

  误区警示:有些同学受汉语思维的误导,误选A项。注意must用在这里语气太强。

  7. would 可以用来表示一种动作倾向。

  答案:B

  误区警示:本题有一处误区。误选A项。注意在这里不能用could来表示能力。句意为:“车子出了毛病,无法发动起来了。”

  8. must是表示对现在的猜测。句意是“你肯定是疯了,你只有45千克,你还考虑减肥”。

  答案:D

  误区警示:本题有一处误区。误选C项。注意C项语气不够强烈。

  9. 本题首先应该确定主语是所有的雇员(except 是介词,后接的介宾对主语的数不产生影响),其次要确定“雇员”和“鼓励”之间是主动还是被动关系,这样就找出了正确答案。

  答案:D

  误区警示:有些同学可能会误选C项。以为主语是经理。

  深化升华:本题的考点关键在于记住:with, together with, as well as ,besides, except 等介词构成的介宾短语对主语不构成数的影响。

  10. 这里是对现在情况的猜测。

  答案:C

  误区警示:本题有一处误区。误选B项。注意might have waited 是表示对过去情况的猜测。

  二、综合阅读

  1)C 2)C 3)A 4)A 5)B

【高一英语必修一第三单元同步练习题】相关文章:

1.高一英语同步练习题及答案

2.初一第一学期政治第三单元同步练习题

3.第五单元同步练习题

4.高一英语必修一第一单元说课稿

5.初一政治第三单元练习题精选

6.高一英语必修1第一单元说课稿

7.必修高一英语课件

8.高一英语必修的课件