欢迎来到瑞文网!

英语从句时态的练习题

时间:2018-09-24 09:28:35 试题 我要投稿

英语从句时态的练习题

  英语从句时态的练习题

  从句(宾语从句)

英语从句时态的练习题

  ( ) 1. The girls asked if they ____ some food and drink with them.A. took B. take C. takes D. will take

  ( ) 2 .Catherine said that she _ to Guangzhou.A. has never gone B. had never goneC. has never been D. had never been

  ( ) 3 .The students want to know whether they___ dictation today.A. had B. has . C. will have D. are

  ( ) 4 .She asked Linda if___ go and get some.A. could she B. she could C. she can D. she may

  ( ) 5. Linda said the moon___ round the earth.A. travelled B. has travelled C. travells D. had travelled

  ( ) 6. Can you tell me___ you were born, Betty?A. who B. what C. when D. that

  ( ) 7. I don't know ___ they have passed the exam.A. what B. if C. when D. where

  ( ) 8.I hardly understand.___ he has told me.A. that B. what C. which D. who

  ( ) 9. She didn't know___ back soon.A. whether he would be B. if would he be C. he will be

  ( ) 10. I don't know _____ he still lives here after so many years.A. whether B where C. what D.when

  ( ) 11. Do you know _____ they listened to yesterday evening?A. what B when C why D how

  ( ) 12. He asked me _____told me the accident.A whom B which C who D whose

  ( ) 13.They don't know ______their parents are. A that B what C why D which

  ( ) 14.She asked me if I knew ______.A. whose pen is it B. whose pen it was C. whose pen it is D. whose pen was it

  ( )15. You must remember ________.

  A. what your mother said B. what did your mother say C. your mother said what D. what has your mother said

  ( ) 16. Did you know ____?

  A. who he was looking after B. who was he looking for C. who he is looking for D. who he is looking after

  ( ) 17. Could you tell me ___?

  A. when will they leave Beijing B. when would they leave Beijing

  C. when they will leave Beijing D. when did they leave Beijing

  ( )18.They want to know __ do to help us.

  A. what they can B. how they can C. how can they D. what can they

  ( )19.His teacher ______ he ______ bright and ______ he was worth teaching.

  A.didn’t think;was;thatB.thought;was;whetherC.didn’t think;was;×D.thought;wasn′t;×

  ( )20.______ is done cannot be undone. A.How B.That C.What D.Where

  从句(状语从句)

  ( )1. _______ he’s old, he can still carry this heavy bag.A. Though B. Since C. For D. So

  ( )2. ---Do you know if he _______ to play basket ball with us?---I think he will come if he ______ free tomorrow.

  A. comes; is B. comes; will be C. will come; is D. will come; will be

  ( )3. In the zoo if a child _____ into the water and can’t swim, the dolphins may come up ______ him.

  A. will fall; to helpB. falls; to help C. will fall; help D. falls; helping

  ( )4. I don’t remember ________ he worked in that city when he was young.

  A. what B. which C. where D. who

  ( )5. We will stay at home if my aunt ________ to visit us tomorrow.

  A. comes B. come C. will come D. is coming

  ( )6. The police asked the children _______ cross the street ________ the traffic lights turned green.

  A. not; before B. don’t; when C. not to; until D. not; after

  ( )7. I was late for class yesterday ___ there was something wrong with my bike.A. when B. that C. until D. because

  ( )8. I’ll go swimming with you if I ____ free tomorrow. A. will be B. shall be C. am D. was

  ( )9. In the exam, the ________ you are, ______ the _______ mistakes you will make.

  A. careful; little B. more careful; fewest C. more careful; fewer D. more careful; less

  ( )10. You should finish your lessons _______ you go out to play.A. before B. after C. when D. while

  ( )11. I hurried _____ I wouldn’t be late for class.A. since B. so that C. as if D. unless

  ( )12. When you read the book, you’d better make a mark ___ you have any questions.A. which B. that C. where D. though

  A. a lovely day B. too lovely a dayC. so lovely a day D. such lovely a day

  ( )16. Mary had ______ much work to do that she stayed at her office all day. A. such B. so C. too D. very

  ( )17. _______ I felt very tired, I tried to finish the work. A. Although B. Because C. As D. As if

  ( )18. ______ the day went on, the weather got worse. A. With B. Since C. While D. As

  ( )19. ______ well you can drive, you must drive carefully.

  A. So long asB. In order thatC. No matter howD. The moment

  ( )20. Write to me as soon as you ________ to Beijing. A. will get B. get C. getting D. got

  从句(定语从句)

  ( )1. Nearly all the streets are in straight lines, ___ from east to west. Those ___ run from north to south are called avenues.

  A. running; that B. run; whoC. running; who D. run; that

  ( )2. The artist will not paint people or animals but he will paint anything ________ .

  A. that the little girl asks him B. the little girl asks him to C. for the little girl to ask him D. what the little girl asks him

  ( )3. —How did you get in touch with the travel agent, Robin?

  —Oh, that’s easy. I surfed the Internet and then called one ____ telephone number is provided.

  A. which B. in which C. of whichD. whose

  ( )4. October 15 th is my birthday, ____ I will never forget.A. when B. that C. what D. which

  ( )5. There are several research centers in China ____ a certain disease called Bird Flu is being studied.

  A. which B. where C. when D. what

  ( )6. I hope that the little ___ I have been able to do does good to them all. A. which B. what C. that D. when

  ( )7. ___ is known to everybody, Taiwan is a part of China. We must unify it.A. It B. As C. Which D. What

  ( )8. The bread my wife makes is much better than ________ you can buy at a store.

  A. that whichB. one that C. that of which D. this of which

  ( )9. The people, _____ had been damaged by the flood, were given help by the Red Cross.

  A. all whose homes B. all of whose homesC. all their homes D. all of their homes

  ( )10. Is this research center __ you visited the modern equipment last year?A. where B. That C. the one that D. the one where

  答案:

  状语从句1.A 2.C 3.B 4.C 5.A 6.C 7.D 8.C 9.C 10.A 11.B 12.C 13.B 14.A 15.C 16.B 17.A 18.D 19.C 20.B

  定语从句

  1. A. 主语与run(延伸)是主动关系,所以用现在分词。Those指街道,不用who而用that来引导定语从句。

  2. B. 因为在此题中where引导定语从句,表示“在这种种况下”,与in which相当。

  3. A. 因为先行词是Beijing而不是this autumn所以用where引导定语从句。

  4. B. 答案B是省略了关系代词that的定语从句,另外,to后还省略了动词原形paint。

  5. C. 因为of which引导定语从句,并在从句中作定语。of which the telephone number = whose

  telephone number。

  6. D. 因为这是个非限制性定语从句,先行词是前面一句话的内容。

  7. B. 因为表示“阶段、程度、地步”的the point在定语从句中作地点状语,所以用where引导定语从句。

  8. B. 因为先行词是research centers并在定语从句中作状语,所以用where。

  9. C. 因为当先行词是表示事物的all, little, few, much, anything, everything, nothing等时,多用that引导定语从句。

  10. 因为先行词是the time,且在定语从句中作状语,所以用when引导。此题的先行词与定语从句被主句谓语分开了,要善于辨别。

  11. B. 先行词是Taiwan is a part of China整个主句,一般由as或which引导定语从句,但which引导的定语从句只能放在主句之后,另外,as有“正如”之意,而which没有,所以用as。顺便说说,原句改为:It is known to everybody that Taiwan is…= What is known to everybody is that Taiwan is…

  12. A. 两空都是考查定语从句,先行词分别是the day和Shen Zhou V was launched, the

  day在定语从句中作状语,用when引导;后句是非限制性定语从句,不能用that,要用which。

  13. A. 因为替代不可数名词 (the bread) 只能用that,排除B和D;又因为先行词that (the bread)

  在定语从句中作buy的宾语,用which,所以选A。

  14. D. 当定语从句的`先行词前有such, so, as等词语时,由as引导,并且as在定语从句中作主语或宾语,as在此题中作dream of的宾语。注意:在表示“如此…以致…”的such /so…that…结构中,that不作任何句子成份。

  15. B. 考查非限制性定语从句,all of whose homes = all of their homes他们所有的房子。

  16. D. 因为先行词是前面整个句子,且在从句中作主语,所以用which。of course是插入语。

  17. D. 将疑问句改为陈述句:this research center is…显然缺少先行词,必须加上代词the one来作先行词,又因定语从句不缺主语或宾语,所以用关系副词where。假若在this后加the,就选where,请想想这是为什么。

  18. A. 因为先行词是the days,并在定语从句中作状语。

  19. B. 当先行词前有so时,用as引导定语从句,as在从句中作主语或宾语。假若在lift后加上it,答案就是that了,请想想这是为什么。

  20. C. 因前后均的句子,必须要选连词,排除B和D;又因在介词后不能用that来引导定语从句,所以选C。during which time在那段时间里。

  时态

  1-5 A B B D C 6-10A D C A B 11-15 B A A A C 16-20C B C A C 21-25B C B D D 26-30B D A B A 31-35B A B B C 36-40 B

  C B C C

  语态

  1 B 2 A 3 D 4 C 5 D 6 C 7 B 8 D 9 A 10 C

  11 B 12 C 13 C 14 C 15 C 16 B 17 B 18 B 19 A 20 C 21 A 22 C 23 A 24 D 25 C 26

  B 27 C 28 B 29 D 30 A

  31 C 32 B 33 C 34 A 35 D 36 D 37 C 38 C 39 D 40 B

【英语从句时态的练习题】相关文章:

1.宾语从句时态

2.状语从句的时态

3.英语从句练习题

4.时间状语从句时态

5.because引导什么从句时态

6.unless引导什么从句时态

7.whether引导什么从句时态

8.since从句用什么时态