欢迎来到瑞文网!

高二英语第一单元测试题

时间:2018-04-07 19:32:38 试题 我要投稿

高二英语第一单元测试题

  第一部分 听力(共两节,30分)

高二英语第一单元测试题

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1.What will the man have for breakfast?

  A.Eggs. B.Bread. C.Coffee.

  2.Why does the man visit the woman?

  A.To say sorry to the woman.

  B.To borrow some milk.

  C.To help cook the meal.

  3.What is the man doing?

  A.Asking the way.

  B.Helping the woman.

  C.Working in an office.

  4.What is the time now?

  A.4∶45. B.5∶00. C.5∶30.

  5.What does the man offer to do?

  A.Drive for the woman.

  B.Find a parking lot.

  C.Carry the boxes for the woman.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6至7题。

  6.Which of the following does the man like?

  A.Fish. B.Tea. C.Coffee.

  7.What is the woman’s attitude towards the man?

  A.Cold. B.Friendly. C.Careful.

  听第7段材料,回答第8至10题。

  8.What are the speakers talking about?

  A.A high school.

  B.A French teacher.

  C.A teaching post.

  9.What can we know about the man?

  A.He can speak French.

  B.He can speak Chinese.

  C.He can’t work 35 hours a week.

  10.What is the probable relationship between the speakers?

  A.Host and guest.

  B.Friends.

  C.Teacher and student.

  听第8段材料,回答第11至13题。

  11.What will the woman do on Saturday morning?

  A.Walk the dog.

  B.Help clean the house.

  C.See a film.

  12.Where will the woman have to go at 12∶00?

  A.To the dentist’s.

  B.To her school.

  C.To the science museum.

  13.What time will the woman probably go to Julie’s?

  A.At 12∶30 p.m..

  B.At 1∶00 p.m..

  C.At 2∶00 p.m..

  听第9段材料,回答第14至17题。

  14.What kind of food will the speakers eat?

  A.American food.

  B.Indian food.

  C.Chinese food.

  15.What is true about the Easter Palace?

  A.It is very good.

  B.It is very expensive.

  C.It is an Indian restaurant.

  16.When will the speakers meet?

  A.On Saturday. B.On Friday. C.On Sunday.

  17.What can we learn from the conversation?

  A.The speakers will meet before 7.

  B.The speakers will meet at the man’s home.

  C.The woman doesn’t know how to order Chinese food.

  听第10段材料,回答第18至20题。

  18.When will the manager interview Chen Hua?

  A.On May 18. B.On May 8. C.On May 28.

  19.What will Chen Hua have to do a week later?

  A.Turn in a work plan.

  B.Take a medical examination.

  C.Begin to work in the company.

  20.Who is Mary Walter probably?

  A.A doctor.

  B.A company manager.

  C.A secretary.

  听力材料:

  (Text 1)

  W:Good morning,dear.Do you want eggs for breakfast?

  M:No,thanks.I’m late.Just some coffee,please.

  (Text 2)

  (There is a knock at the door.)

  W:Who is it?

  M:It’s me,Tom.Sorry to trouble you,Tracy.But I just ran out of milk.Could you lend me some?

  W:Yeah,no problem.Come in.Here you are.

  (Text 3)

  M:Excuse me,could you tell me where the secretary’s office is,please?

  W:Yes.It’s up the stairs,straight to the end of the passage and there you are.

  M:Thank you.

  (Text 4)

  W:What time is it?

  M:It’s a quarter to five.

  W:Aren’t we supposed to be at Jim’s house by five o’clock?

  M:Five or five thirty.He said it didn’t make any difference.

  (Text 5)

  M:Can I help you with those boxes?

  W:Huh?Why,yes.That’s very kind of you.

  M:No trouble at all.Where’s your car?

  W:Right over there.The white one.

  (Text 6)

  W:You’ll be having meals with us.Is there any type of food that you don’t like?

  M:Er,not really.The only thing is that I’m not very keen on fish.

  W:Not very keen on fish?

  M:No.

  W:Oh,well,that’s not much of a problem.

  M:Er,nothing else.Oh,tea.I never drink tea.

  W:You never drink tea?

  M:I usually have coffee.

  W:Well,we usually have tea all the time.

  M:Oh,dear.

  W:But that’s not a problem,either.We’ll make you coffee.

  (Text 7)

  W:Er,well,I think there’s a job that could well interest you.

  M:Really?

  W:Yeah.It’s at a high school in the north of London.

  M:Oh,yes.

  W:Yeah.They’re looking for a French teacher.

  M:Oh,that sounds very interesting.How much do they pay?

  W:Well,I seem to remember they mentioned something in the area of 65,000 a year.

  M:Uhhuh.

  W:And,well,I think the job,you know,requires the normal teaching hours.I suppose you’d have a 35hour week.

  M:Oh,really?When does the job start?

  W:Er,well,you know,at the beginning of September.

  (Text 8)

  M:So,Susan,do you have anything planned for this Saturday?

  W:Uh,I’m kind of busy.Why do you ask?

  M:Oh,I was wondering if you like to get together and do something,like seeing a movie or taking a walk down by the lake.

  W:I’d love to,but I’m really going to be busy all day on Saturday.

  M:What do you have to do on that day?

  W:First,my mum will ask me to help clean the house in the morning,and then I have a dentist appointment at 12∶00 o’clock.I can’t miss that because I’ve canceled twice before.

  M:Well,what about after that?

  W:Well,I’m going to be running around all day.Julie asked me to her house at 1∶30 to help her with her science project.But I’m afraid I’ll be half an hour late.

  M:Oh,you’re always so busy.When can you be free,Susan?

  W:Hardly ever,my mum always tries to come up with something for me to do.

  (Text 9)

  W:Why don’t we go out for dinner sometime this week?

  M:That’d be nice.I haven’t been to a restaurant for ages.Do you have any place in mind?

  W:Not really.Let’s think.How about Indian food?

  M:Mm,that would be okay.It can be a bit hot,though.

  W:Yeah,that’s true.Then how about Chinese food?

  M:I love Chinese food.But I’m never sure what to order!

  W:Well,why don’t we try that Chinese restaurant on Main Street?Have you ever eaten there?

  M:You mean the Easter Palace?Is that the one?

  W:That’s right.

  M:No,I’ve never tried it.I hear it’s very good.

  W:Yes,I’ve eaten there several times,so I know the menu quite well.

  M:Sounds great!So when do you want to go?

  W:Is Friday okay with you?

  M:Sure.I’m not doing anything on Friday.

  W:Would 7∶00 o’clock be okay?

  M:Yeah,that would be a good idea.

  W:Then let’s meet in front of the restaurant just before 7.

  M:All right.I look forward to it.Thanks.

  (Text 10)

  Dear Mr.Chen Hua,

  I write to tell you that the manager of our company will interview you at 9∶30 on the morning of May 18.You are asked to tell him why you want to get this job,what you are good at,for example,how many foreign languages you can speak,and what you plan to do after you begin work here.You will have to take a medical examination a week later.I will tell you at the beginning of next month whether you are successful or not.

  Truly yours,

  Mary Walter

  答案:1~5CBAAC 6~10CBCAB

  11~15BACCA 16~20BAABC

  第二部分 运用(共两节,满分45分)

  第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

  从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  21.It doesn’t make sense ________ after ________.You should cheer up and practice hard instead.

  A.to complain; being defeated

  B.complain; defeating

  C.complain; being defeated

  D.to complain; defeating

  解析:选A。考查非谓语动词的用法。根据句子结构可知,it在句中作形式主语,动词不定式作真正的主语,由此可以排除B、C两项;根据句意可知,you与defeat是动宾关系,即要用被动形式,由此可以排除D项。

  22.It is reported that the police will soon ________ the case of the two missing children.

  A.look upon B.look after

  C.look into D.look out

  解析:选C。句意为:据报道警察很快将着手调查两个孩子失踪的那个案件。look into意为“调查,检查”,符合句意。look upon意为“旁观”,look after意为“照顾,照料,管理”,look out意为“向外看”,均不合题意 高中学习方法。

  23.Though plastic bags really brought convenience to us, they also ________ many problems for the environment.

  A.led to B.referred to

  C.contributed to D.appealed to

  解析:选A。lead to导致;refer to提到,涉及; contribute to有助于;appeal to吸引……。

  24.Everything was perfect for the picnic ________ the weather.

  A.in place of B.as well as

  C.except for D.in case of

  解析:选C。本题考查的是词组辨析。A项in place of表示“代替,取代”;B项as well as表示“又,也,还”;C项except for意思是“除……之外”,表示在说明了基本(整体)情况之后,再对细节进行说明;D项in case of表示“万一,假使”。本句意为:除天气之外,所有情况对于野炊来说非常好。在本句中,可以将“天气”看成是“所有情况”当中的一个细节,故选择C项。

  25.She ________ herself entirely to her research and it earned her a good reputation in her field.

  A.contributed to B.contributed

  C.devoted D.was devoted

  解析:选C。考查devote oneself to sth.结构,句意为:她完全致力于她的研究,这为她在她的领域赢得了良好的声誉。

  26.What all the doctors in the hospital said suggested that he ________ badly wounded and that he ________ at once.

  A.should be;be operated on

  B.were;must be operated on

  C. were;should be operated on

  D. was;be operated on

  解析:选D。当suggest表示“暗示,表明”时,后接的宾语从句用陈述语气,表示“建议”时,后接的宾语从句用虚拟语气。根据语境可知,第一个宾语从句用陈述语气,而第二个宾语从句用虚拟语气,故谓语用“(should+)动词原形”。

  27.According to some signs, some experts have ________ that the global economy is beginning to recover little by little.

  A.covered B.examined

  C.concluded D.checked

  解析:选C。句意:根据一些迹象,一些专家推断出全球经济正在开始逐渐复苏。conclude“推断出”,符合题意。cover“覆盖;报道”;examine“检查”;check“核对;核查”。

  28.Five people won the “China’s Green Figure” award, a title ________ to ordinary people for their contributions to environmental protection.

  A.being given B.is given

  C.given D.was given

  解析:选C。title与give之间为被动关系,所以用过去分词形式作定语。

  29.The parents suggested ________ in the hotel room but their kids were anxious to camp out during the trip.

  A.sleep B.to sleep

  C.sleeping D.having slept

  解析:选C。suggest在此意为“建议”,后接ing形式作宾语。

  30.—What illness does the patient get?

  —The doctors ________ that the patient’s disease is cancer.

  A.arrive a conclusion B.come a conclusion

  C.draw a conclusion D.take a conclusion

  解析:选C。此题考查的是conclusion的固定搭配。和conclusion连用的一般有come to,draw,reach,arrive at等,所以此处选择C。

  31.Yesterday the firemen ________ the ground carefully,but were not able to find any ________ glass.

  A.examined;breaking B.cared;broken

  C.examined;broken D.cared;breaking

  解析:选C。句意:昨天消防队员仔细检查了地面,但是没有发现任何碎玻璃。第一个空用examine,取其检测、检查的意思;第二个空是分词作定语,强调完成,应选broken。所以此题应选择C。

  32.We rejected his ________ for a music club,and decided to have an art club instead.

  A.point of view B.point of sight

  C.point of thought D.point of scene

  解析:选A。观点的表示法是point of view,所以选择A。

  33.It’s a pity that the young girl drowned herself after all her hopes were ________.

  A.beaten B.defeated

  C.failed D.realized

  解析:选B。defeat有“希望、计划等遭到破坏”的意思,所以应该选择B。

  34.Traveling abroad exposes children ________ different languages and cultures.

  A.with B.to

  C.of D.into

  解析:选B。本句考查的是固定词组expose sb. to sth., 是“使面临……; 使遭受……”的意思。

  35.Each time ________ they met, they would talk long hours together.

  A.which B.when

  C.during D./

  解析:选D。考查each time 作连词的用法。

  第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

  There was a sweet,wonderfilled little girl who was hurt over and over again.She __36__ that she was so bad that others just couldn’t be __37__ to her.

  She asked many wise people to help her __38__ why she was so bad that even her mother hurt her,and why she was unable to be __39__ so that others wouldn’t hurt her.So she was on a __40__ that she thought was to help her be “better”,but she carried a big __41__ with her everywhere she went.__42__ was all the hurt she had experienced.During the trip she willingly __43__ what the wise people said about forgiving(宽恕).

  After 50 years,she decided to __44__ the bag up and just see what happened.When she looked inside it was filled with bits of paper.Once they had __45__ on them,detailing the hurt.But as time went on,the words __46__ slowly.She had been carrying this bag that held nothing __47__ the image (印象) of something that once was.

  The little girl had now become an almostold woman.She __48__ the silliness of carrying that bag around.She started __49__ and dancing and she felt free!

  She was able to see that her __50__ loved her child,but was __51__ that her little girl felt unloved.By throwing away the bag of paper and forgiving those who __52__ her,she looked in the mirror and said,“I am clever,interesting and kind.”But most __53__,she was able to say“I am lovable”.__54__ it took many years,she was finally open to bringing __55__ into her life.

  She finally saw the sweet,wonderfilled little girl that she had always been.

  【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议文。一个小女孩由于屡次受到伤害,就认为别人不喜欢自己,于是踏上寻求原因的旅程。50年过去了,她摒弃对他人的误解,爱在她心中又重新绽放。

  36.A.decided B.considered

  C.promised D.hoped

  答案:B

  37.A.bad B.sorry

  C.thankful D.nice

  解析:选D。因为她总是被伤害,所以她就“认为(considered)”自己是如此糟糕,以至于别人都不会对她“好(nice)”。

  38.A.guess B.understand

  C.expect D.invent

  解析:选B。她请智者帮她来“弄清楚(understand)”为什么她这么不好,就连自己的母亲都伤害自己。

  39.A.better B.worse

  C.angrier D.harder

  解析:选A。根据下文she thought was to help her be “better”可知,此处指“为什么自己不能更好一点,这样别人就不会伤害自己”。

  40.A.holiday B.date

  C.trip D.path

  解析:选C。为此她踏上了寻求能使自己变得更好的旅程。下文的During the trip是提示。

  41.A.bowl B.basket

  C.bag D.purse

  解析:选C。下文的carrying this bag that held nothing是提示。

  42.A.Beneath B.Above

  C.Outside D.Inside

  解析:选D。她随身带的“包里(Inside)”装着她所经历过的所有的'伤害。

  43.A.agreed with B.fought against

  C.gave up D.suffered from

  解析:选A。根据下文她对过去所受伤害的释怀可知,这一路上,她十分“同意(agreed with)”这些智者所说的关于原谅的建议。

  44.A.pick B.open

  C.put D.break

  解析:选B。根据just see what happened可知,她打算把包“打开(open up)”。

  45.A.pictures B.memories

  C.words D.dreams

  解析:选C。这些纸上曾经都有“字(words)”,详细描述了那些伤害。

  46.A.disappeared B.appeared

  C.showed D.changed

  解析:选A。随着时间的流逝,字迹逐渐消失不见。But一词的转折是提示。

  47.A.and B.with

  C.among D.but

  解析:选D。这个包里现在什么也没有,除了过去对一些事情的印象。

  48.A.refused B.forgot

  C.realized D.preferred

  解析:选C。she felt free指曾经的那个自认为受到很多伤害的小女孩释怀了。如今,她“意识到(realized)”随身带着那个装着字条的包是多么的愚蠢。

  49.A.crying B.laughing

  C.shouting D.worrying

  解析:选B。由下文的dancing and she felt free可知她开始开怀大笑。

  50.A.daughter B.mother

  C.teacher D.friend

  答案:B

  51.A.sad B.happy

  C.excited D.hopeful

  解析:选A。释怀之后,她可以到她的母亲很爱她,但却因为自己的孩子感觉不到被爱而“悲伤(sad)”。

  52.A.liked B.hurt

  C.educated D.ignored

  解析:选B。这里指小女孩原谅了那些曾经“伤害(hurt)”过她的人。

  53.A.surprisingly B.terribly

  C.nervously D.importantly

  解析:选D。此句话是相对于前面的I am clever,interesting and kind而言的,因此,后者说,更为重要的是I am lovable。她意识到自己也是讨人喜欢的。

  54.A.Although B.If

  C.Because D.So

  解析:选A。本句话的意思是:尽管花费了多年时间,但是她最后还是……。前后句之间是转斩关系。

  55.A.trouble B.love

  C.money D.future

  解析:选B。由于爱的缺失,在这个小女孩的眼里,别人对她不好,伤害她,而她也不相信别人对她好。但学会了原谅之后,爱在她的生活里重新绽放。

  第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

  A

  It was almost four o’clock in the morning when the fire broke out.“We watch one window blow out,and then another,and heard people shouting,”says Stanley,21,a junior from Westfield State College in Massachusetts.Students were throwing ropes made from bed sheets out their windows,and a couple of them were trying to climb down.

  Almost all the hotel’s 502 rooms were filled with college students from across the United States who were spending their holiday here in Acpulco,Mexico.As the smoke thickened,Moreno ran upstairs to where other Westfield students were rooming.“Some people had no idea what was going on,”he says.“I was shouting at the top of my voice.I made sure I hit every door.”At the same time,Stanley was downstairs helping people get through the smokefilled hall.There he joined forces with Nalewanski who had just come back from his own night out.

  “Let’s go.”Nalewanski says.He and Stanley wet their shirts in the bathroom and wrapped them around their mouths and noses so they could breathe.Then they ran up the stairs.

  Nalewanski and Stanley found Moreno on the fourth floor.They all ran upstairs and down the corridors(走廊) on every floor,hitting every door hard.

  In the end,no one was seriously injured.Even more unbelievable,all the Westfield students made it back to Massachusetts later that same day.

  Westfield president Evan Dobelle says,“I have a great deal of pride in these young men and they were able to react in such an emergency.”

  56.What’s the best title for this passage?

  A.College students have a terrible holiday

  B.College students survived a big fire

  C.Heroes:close call in a hotel fire

  D. A big fire broke out in a hotel

  解析:选C。本文为记叙文,主要讲了Stanley,Moreno和Nalewanski在火灾中冒着生命危险,逐个房间敲门,全部脱险的故事,最后校长说“I have a great deal of pride in these young men...”。由此我们可以看出文章的主题突出了对“英雄”的介绍。

  57.What do we learn from Stanley from the passage?

  A.He is in his last year in college.

  B.He is a very brave young man.

  C.He was reading a book when the fire broke out.

  D.He was the first one to find out there was a fire.

  解析:选B。细节推断题。根据第一段...,a junior from Westfield State College...可知A项错误。C、D两项文中未提及。

  58.According to the passage ________ might not have woken up people during the fire.

  A.Evan Dobelle B.Nalewanski

  C.Stanley D.Moreno

  解析:选A。细节理解题。A项为校长,不在现场。

  59.The students helped people out through all of the following ways EXCEPT ________.

  A.helping people get through the hall

  B.shouting loudly to warn people

  C.hitting doors to wake people up

  D.Making ropes for people to climb down

  解析:选D。细节理解题。根据第二段Stanley was downstairs helping people get through the smokefilled hall.可知A项符合原文。根据第二段I was shouting at the top of my voice.I made sure I hit every door.可知B、C两项符合原文。

  B

  A trip to the library can change your life.That is the idea of the Get It Loud in Libraries project,which challenges the habit of speaking in a low voice.The sweet tones of singer Diana Vickers rang out recently,surrounded by books as well as fans,at Lancaster Library.Plan B,Adele,Florence and the Machine,Speech Debelle,and the Thrills have also performed for the project.

  This fiveyear project aims to increase access(进入) to libraries while developing youth talent and has attracted more than 8,500 visitors,5,000 of whom are firsttime library users.

  “I think it’s wonderful,”Vickers says.“I’ve been playing in front of big crowds and I’m excited about close environments where you can be close to your fans.”

  As a child growing up in nearby Blackburn,she says that her school library was a “second home”to her.When she was young she loved Peter Rabbit and Mr.Men books,and later her favorites included Little Women and The Lovely Bones.

  Attracted by the stage,the young who would once never have been to a library have been returning to borrow books and CDs.The project’s founder,Stewart Parsons,has worked in libraries for 25 years.He feels that the concerts have made libraries something that the young want to be part of.A mother,Lauren Zawadzki,sent him a text message after a concert:“Your work is great!!!Both Izaak and Dom have been reading in the library for the last half hour...You should be proud.They would never have suggested that before the concerts.”

  Parsons hopes that the activity is changing the way people view libraries.“My big worry is that libraries trail(拖拉)behind slightly;they shouldn’t.This is about bringing libraries up to date.The beautiful thing is that people are reconnecting with the library in a way they haven’t done before.”

  【解题导语】 本文是一篇,报道了一些图书馆为了吸引读者,在图书馆举办音乐活动,颠覆了人们认为图书馆应该安静的认识。

  60.The Get It Loud in Libraries project aims to ________.

  A.collect money for libraries to buy books

  B.attract more people to read in libraries

  C.provide a performing place for music lovers

  D.develop youth talent for singing

  解析:选B。细节理解题。根据第一段的A trip to the library can change your life.That is the idea of the Get It Loud in Libraries project,...和第二段的This fiveyear project aims to increase access(进入) to libraries while developing youth talent可知其目的是让更多的人来图书馆读书。

  61.According to the passage,Vickers’s attitude towards Libraries project is that of ________.

  A.praise B.unconcern

  C.doubt D.worry

  解析:选A。推理判断题。由第三段Vicker的话可推断出,她认为Libraries project非常好,持支持态度。故A正确。

  62.What can we know about Diana Vickers from the passage?

  A.She once worked at a library.

  B.She doesn’t like being close to her fans.

  C.She liked reading in her childhood.

  D.She complains about the noisy environment.

  解析:选C。推理判断题。结合第四段的As a child...she says that her school library was a “second home” to her.When she was young she loved...可知Vickers小的时候喜欢读书。

  63.According to the passage,Zawadzki ________.

  A.advised libraries to keep quiet

  B.praised Parsons for helping her reading

  C.found her children’s talent for singing

  D.praised the Get It Loud in Libraries project

  解析:选D。细节理解题。根据Zawadzki发的短信Both Izaak and Dom have been ... that before the concerts可知,她的两个儿子现在喜欢到图书馆看书了,而在图书馆举办音乐会前,儿子从未要求去过,因此推断她很赞赏这个项目。

  C

  What will people die of 100 years from now? If you think that is a simple question,you have not been paying attention to the revolution that is taking place in biotechnology.With the help of new medicine,the human body will last a very long time.Death will come mainly from accidents,murder and war.Today’s leading killers,such as heart disease,cancer,and aging itself,will become distant memories.

  In discussion of technological changes,the Internet gets most of the attention these days.But the change in medicine can be the real technological event of our times.How long can humans live? Human brains were known to decide the final death.Cells are the basic units of all living things,and until recently,scientists were sure that the life of cells could not go much beyond 120 years because the basic materials of cells,such as those of brain cells,would not last forever.But the upper limits will be broken by new medicine.Sometime between 2050 and 2100,medicine will have advanced to the point at which every 10 years or so,people will be able to take medicine to repair their organs.The medicine,made up of the basic building materials of life,will build new brain cells,heart cells,and so on-in much the same way our bodies make new skin cells to take the place of old ones.

  It is exciting to imagine that the advance in technology may be changing the most basic condition of human existence,but many technical problems still must be cleared up on the way to this wonderful future.

  【解题导语】 随着科技、医学的发展,未来的某天,人类的寿命会得到无限制地延长。年龄与疾病对生命不再构成威胁。

  64.According to the passage,human death is now mainly caused by ________.

  A.diseases and aging B.accidents and war

  C.accidents and aging D.heart disease and war

  解析:选A。根据第一段最后一句“Today’s leading killers,such as heart disease,cancer,and aging itself,will become distant memories.”可知目前导致人类死亡的主要原因是疾病和衰老。

  65.In the author’s opinion,today’s most important advance in technology lies in ________.

  A.medicine B.the Internet

  C.brain cells D.human organs

  解析:选A。根据第二段“But the change in medicine can be the real technological event of our times.”可以推断出答案选A。

  66.Humans may live longer in the future because ________.

  A.heart disease will be far away from us

  B.human brains can decide the final death

  C.the basic materials of cells will last forever

  D.human organs can be repaired by new medicine

  解析:选D。根据第二段“But the upper limits will be broken by new medicine...medicine will have advanced to the point at which every 10 years or so,people will be able to take medicine to repair their organs.”可知医药将能够修复人的器官,从而使人活得更长。

  67.How long can humans live in the future according to the passage?

  A.Over 100 years.

  B.More than 120 years.

  C.About 150 years.

  D.The passage doesn’t tell us.

  解析:选B。根据第二段第五、六句“...scientists were sure that the life of cells could not go much beyond 120 years because the basic materials of cells,such as those of brain cells,would not last forever.But the upper limits will be broken by new medicine.”可知答案为B。

  D

  When it comes to friends,I desire those who will share my happiness,who possess wings of their own and who will fly with me.I seek friends whose qualities illuminate(照亮) me and train me up for love.It is for these people that I reserve the glowing hours,too good not to share.

  When I was in the eighth grade,I had a friend.We were shy and“too serious”about our studies when it was becoming fashionable with our classmates to learn acceptable social behaviors.We said little at school,but she would come to my house and we would sit down with pencils and paper,and one of us would say:“Let’s start with a train whistle today.”We would sit quietly together and write separate poems or stories that grew out of a train whistle.Then we would read them aloud.At the end of that school year,we,too,were changed into social creatures and the stories and poems stopped.

  When I lived for a time in London,I had a friend.He was in despair(失望)and I was in despair.But our friendship was based on the idea in each of us that we would be sorry later if we did not explore this great city because we had felt bad at the time.We met every Sunday for five weeks and found many excellent things.We walked until our despairs disappeared and then we parted.We_gave_London_to_each_other.

  For almost four years I have had remarkable friend whose imagination illuminates mine.We write long letters in which we often discover our strangest selves.Each of us appears,sometimes in a funny way,in the other’s dreams.She and I agree that,at certain times,we seem to be parts of the same mind.In my most interesting moments,I often think:“Yes,I must tell.”We have never met.

  It is such comforting companions I wish to keep.One bright hour with their kind is worth more to me than the lifetime services of a psychologist(学家),who will only fill up the healing(愈合的)silence necessary to those darkest moments in which I would rather be my own best friend. 新课标第一网

  68.In the eighth grade,what the author did before developing proper social behavior was to ________.

  A.become serious about her study

  B.go to her friend’s house regularly

  C.learn from her classmates at school

  D.share poems and stories with her friend

  解析:选D。细节理解题。由第二段内容中的“We would sit quietly together and write separate poems or stories that grew out of a train whistle.Then we would read them aloud.At the end of that school year,we,too,were changed into social creatures and the stories and poems stopped.”可知答案应为D项。

  69.In Paragraph 3,“We gave London to each other”probably means ________.

  A.our exploration of London was a memorable gift to both of us

  B.we were unwilling to tear ourselves away from London

  C.our unpleasant feeling about London disappeared

  D.we parted with each other in London

  解析:选A。句意理解题。由第三段内容可知在我们的沮丧消失后,我们分开了,我们给对方留下了自己开拓的空间,故应选择A项。

  70.According to Paragraph 4,the author and her friend ________.

  A.call each other regularly

  B.have similar personalities

  C.enjoy writing to each other

  D.dream of meeting each other

  解析:选C。细节推断题。由第四段内容可知“我”和“我”的朋友写了四年时间的信,由此可以推断他们都喜欢互相写信。

  71.What is the best title for the passage?

  A.Unforgettable Experiences

  B.Remarkable Imagination

  C.Lifelong Friendship

  D.Noble Companions

  解析:选D。归纳标题题。全文讲述了朋友在自己成长过程中的重要作用,故应选择D项。C项表示“终生的友谊”,而文中的每一种友谊都不是终生的,故C项是错误的。

  E

  Getting paid to talk about the World Cup is a great job.I’m not a football commentator(评论员),though—just an English teacher in Japan.

  I came to Japan two years ago,and didn’t think I would stay,but Japan has that effect on you.People_often_end_up_living_here_longer_than_they_planned.I think it’s best to teach in a bigger city where there are other foreigners to mix with,rather than a small town where English teachers often complain of feeling like a goldfish in a bowl.Many people choose to live in Tokyo,of course,which is good for the nightlife factor.But I’d say that for general quality of living,cities of neither too large nor too small,like Sapporo where I live,are better choices.

  I teach English privately,which means I’m my own boss.If you want to devote yourself to private teaching,it’s well worth doing a TEFL course first,because your lessons will be much better for it.The problem with private teaching is finding students;it took me a year to build up a full schedule(日程表) of private lessons,so I started out teaching in schools parttime.

  Most of my foreign friends here work fulltime for big English conversation schools.The salary is fine to live on,but whether you can save money depends on how much going out and traveling you do here.

  The schools are reluctant to take time off—even teachers with tickets for the EnglandArgentina game had trouble getting the day off.

  72.From the passage we know in Japan the writer likes to live in ________.

  A.Tokyo B.a small town

  C.a city of middle site D.a big city

  解析:选C。细节理解题。第二段中的But I’d say that for general quality of living,cities of neither too large nor too small,like Sapporo where I live,are better choices.说明作者喜欢住在中等城市中。neither too large nor too small表示是一个不大不小的城市,即大小适中的城市,与a city of middle size同义。

  73.According to the writer,one had better ________ first to do private teaching better.

  A.take a TEFL course

  B.decide his or her own lessons

  C.find students

  D.build up a full schedule

  解析:选A。细节理解题。根据第三段中的If you want to devote yourself to private teaching,it’s well worth doing a TEFL course first,because your lessons will be much better for it.可判断出为了把私立教学搞好,首先要参加TEFL课程,因为TEFL课程可以使私立教学搞得更好。

  74.The underlined sentence in the second paragraph implies that ________.

  A.there are many foreigners in Japan

  B.Japan is good for nightlife

  C.they can teach English privately in Japan

  D.Japan has something more attractive than expected

  解析:选D。猜义题。根据上文中的I came to Japan two years ago,and didn’t think I would stay,but Japan has that effect on you.可判断出这句话的意思是“日本有些比想象得更吸引人的东西。”作者本来没有打算呆在日本,但是在那儿已呆了两年,这超出了预料,其原因是日本有一些吸引人的东西。

  75.The underlined word“reluctant”in the passage may probably mean ________.

  A.kind B.unwilling

  C.free D.careless

  解析:选B。词义猜测题。根据下文中的even teachers with tickets for the EnglandArgentina game had trouble getting the day off可判断出reluctant意为“不愿意”,因为had trouble getting the day off表示在休假方面有困难,说明校方不愿意让休假。

  第Ⅱ卷(共35分)

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文填词(共10小题;每小题1分,满分10分)

  阅读下面短文,根据以下提示:1)汉语提示,2)首字母提示,3)语境提示,在每个空格内填入一个适当的,并将该词完整地写在右边相对应的横线上。所填单词要求意义准确,拼写正确。

  With the development of agriculture

  and industry,more and more people are

  pouring into big cities,________ causes 76.________

  so much trouble.________ the growth 77.________

  of the population,city problems are

  g________.To begin with,big cities are 78.________

  becoming so ________(拥挤) that it 79.________

  makes finding a job difficult.People without

  a job probably become a d________ 80.________

  to our society.In addition,the environ

  ment is getting w________,and there 81.________

  are traffic problems and pollution prob

  lems as ________.We have to face them .82.________

  Big cities need to control the population

  to h________develop 83.________

  ________(自己) for the future.As for 84.________

  protecting the environment,I think every

  ________(市民) should contribute to 85.________

  protecting the environment.

  答案:76.which 77.With 78.growing 79.crowded

  80.danger 81.worse 82.well 83.help 84.themselves 85.citizen

  第二节 书面表达(满分25分)

  Teenagers杂志Conversation with Brad栏目的负责人Brad收到了李华的一封来信。仔细阅读下面的来信,帮助Brad用英语写一封回信,给出分析并提出合理的建议。

  Q &A 互动空间

  Dear editor,

  I’m a senior high school student,and I want to work parttime this summer.I think it is good to do so,but my parents don’t agree with me.I just can’t understand them.I need your advice.

  Lora

  假定你是李华,请根据所给材料,给Lora写封回信。

  要求写出下列要点:

  1.Lora打算利用打工;

  2.Lora父母不同意的理由;

  3.你给Lora的具体建议。

  注意:1.词数120左右;

  2.可适当增加情节使行文连贯;

  3.开头与结尾已为你写好,不计入总词数。

  Dear Lora,

  I read your letter in the magazine.______________________________________________________________________

  _______________________________________________________________________

  Yours truly,

  Li Hua

  Dear_Lora,

  I_read_your_letter_in_the_magazine.I know that you want to work parttime this summer.But your parents don’t agree with you.

  I think your parents may have their reasons.They may regard learning as the most important task for you.Perhaps they’d like you to make use of this summer holiday to study.Besides,they may think you are too young to work.

  My advice for you is this:you’d better have a talk with your parents.If they agree,you should make a detailed plan for your study and work,ask your friends to work together with you,and tell your parents not to worry about you because you are old enough to manage things properly.

  Anyway,I wish you a pleasant summer.

  Yours_truly,

  Li_Hua

  er.

【高二英语第一单元测试题】相关文章:

1.高二第一单元英语作文

2.高二英语第一单元导学案设计

3.英语单元测试题

4.英语单元考点测试题

5.第一单元《乘法》测试题

6.初一英语上册第一单元测试题

7.高二物理选修单元测试题

8.英语的单元测试题