自考学位英语试题答案

试题 时间:2017-11-27 我要投稿
【www.ruiwen.com - 试题】

  Part I Dialogue Completion (15 points)

  Directions: There are 15 short incomplete dialogues in this part, each followed by 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one to complete the dialogue and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

  1. Louise: Would you like to go to a party this Saturday?

  Jackie: ______________. What kind of party?

  A. Feels great. B. Sounds good.

  C. Looks nice. D. Seems OK.

  2. Customer: Hi, I’d like a double room for tonight

  Receptionist: ____________?

  Customer: Yes, I called you last week from Seattle. My name is

  Bob Woods.

  A. Do you have an appointment? B. Have you paid beforehand?

  C. Do you have a reservation? D. Have you made an order?

  3. Sally: You look great in this red dress!

  Jennifer: __________.

  A. No, it’s not. Yours looks better. B. No, I don’t like it very much.

  C. I quite agree with you. D. Thank you. It’s my favorite.

  4. Ginger: Hey, how was your vacation?

  Lily: Too bad. I broke my arm when skiing and had to come back

  home.

  Ginger: ____________

  A. I feel heartbreaking for you. B. Oh, no. How awful!

  C. Oh, how shameful! D. I don’t like what you said.

  5. Doctor: How is your backache? Is it still bothering you?

  Patient: ________. Now I can’t move.

  A. That’s fine. B. All right.

  C. I am afraid so. D. I am sorry to hear that.

  6.Tracy: Excuse me. I wonder if you could help me with this suitcase. I just want to put it on the top rack.

  Robert: ________

  A. OK, I don’t care. B. Fine, I agree.

  C. Sure, no problem. D. Why don’t I?

  7. Susan: Chris is very generous, isn’t he? He always invites people

  out.

  Rebecca: _________. He’s never invited me anywhere.

  A. I must admit it. B. You are right.

  C. What do you know? D. Do you think so?

  8. Lodger: I’m terribly sorry that I broke your teacup. I’ll pay for it.

  Landlady: _________

  A. No, you’d better not. B. Oh, it doesn’t matter.

  C. Yes, take care of yourself. D. Oh, can’t complain.

  9. Maggie: Could I speak to Justin, please?

  Justin: __________.

  A. Yes, please. B. Yes, you can.

  C. Speaking. D. Who are you?

  10. Salesgirl: Can I help you? We’ve got some new shirts here.

  Customer: OK, thanks. _________

  A. Mind your own business. B. We are just looking.

  C. Take care of yourself. D. We will need you later.

  11. Vivian: Guess what? Mr. Hale in our office will be promoted as the sales manager.

  Betty: _________

  A. Are you telling the truth? B. Oh, congratulations!

  C. Are you all right? D. Oh, you must be kidding!

  12. Ted: Do you have to have that TV on quite so loud?

  Paul: ________, is it bothering you?

  A. Yes, I have to B. I’m sorry

  C. Yes, enjoy yourself D. Excuse me

  13. Emily: I feel very upset. I quarreled with my mom this morning.

  Miss Foster: What’s the problem? ________

  A. Do you want to talk about it?

  B. You must tell me everything.

  C. You shouldn’t quarrel with her.

  D. Do you think you are right?

  14. William: What about we go to the cinema this evening?

  Carmela: OK. ________ ?

  William: Some action movies I think.

  A. What’s up? B. What’s on?

  C. What about? D. What for?

  15. Lodger: Hello, I am calling about the three-bedroom apartment advertised in the newspaper. _________

  Landlady: Yes it is. Would you like to have a look at it?

  A. Is it still available? B. Is it occupied?

  C. Is there anyone in? D. Is there a possibility?

  Part II Reading Comprehension (40 points)

  Directions: There are 4 passages in this part. Each of the passages is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

  Passage One

  Americans this year will swallow 15, 000 tons of aspirin, one of the safest and most effective drugs invented by man. As the most popular medicine in the world today, it is an effective pain reliever. Its bad effects are relatively mild, and it is cheap.

  Although aspirin was first sold by a German company in 1899, it has been around much longer than that. Hippocrates, in ancient Greece, understood the medical value of the leaves and tree bark which today are known to contain salicylates, the chemical in aspirin. During the 19th century there was a great deal of experimentation in Europe with this chemical, and it led to the introduction of aspirin. By 19l5, aspirin tablets(片剂) were available in the United States.

  For millions of people suffering from arthritis, aspirin is the only thing that works. A small quantity of aspirin (two five-grain tablets) relieves pain and inflammation. It also reduces fever by interfering with some of the body's reactions. Aspirin, in short, is truly the 20th-century wonder drug. On the other hand, it is also the second largest suicide drug and is the leading cause of poisoning among children. It has side effects that, although relatively mild, are largely unrecognized among users.

  Aspirin is very irritating to the stomach lining, and many aspirin takers complain about upset stomach. There is a right way and a wrong way to take aspirin. The best way is to chew the tablets before swallowing them with water, but few people can stand the bitter taste. Some people suggest crushing the tablets in milk or orange juice and drinking that.

  16. This article discusses __________.

  A. the multiple functions of aspirin

  B. how and why aspirin was invented

  C. the history and the features of aspirin

  D. how to take aspirin properly

  17. According to the second paragraph, salicylates is __________.

  A. leaves and tree barks

  B. the old name of aspirin

  C. the name of a US company

  D. a component of aspirin

  18. Which symptom can NOT be treated by aspirin?

  A. fever B. reactions C. pain D. inflammation

  19. It can be inferred from the last paragraph that the best way to take aspirin is to take it __________.

  A. with bitter water

  B. with orange juice

  C. in tablet form

  D. in powder form

  20. The author of this article seems to be__________.

  A. against the use of aspirin

  B. in favour of aspirin

  C. doubtful about aspirin

  D. not interested in aspirin

  Passage Two

  Dr. Mary Jo Bane is the associate director of the Center for Research on Women. Her recent study found “surprising evidence of the persistence of American commitments to family life”, which cast doubt on some common myths about American family.

  Myth 1: The American Family is Dying Because of the Soaring Divorce Rate.

  According to Dr. Bane’s study, the American family is changing, not dying. It is becoming smaller and the divorce rate is high. But Dr. Bane says that despite the high divorce rate, marriage has never been more popular. The majority of divorced people re-marry, but only 2%marry more than twice. Most marriages last a long time, and a large proportion of divorces are from teenage marriages. Depending on the specific situation, there’s often good reason for teenage marriages to break up.

  Myth 2: Working Mothers are Destroying the Family by Neglecting Their Children.

  “There’s no evidence that children receive less attention from mothers who work outside the home than from mothers working inside the home,” says Dr. Bane. “You have to divide the time into different categories: simple physical function and educational time or development time when a mother plays with the child. So far we haven’t seen the amount of educational or development time vary much, whether or not the mother works outside the home.” In fact, Dr. Bane finds evidence that working mothers, especially in the middle class, try to compensate for working by setting aside time exclusively for their children. “They probably read more to their children and spend more time in planned activities with them than nonworking mothers do.” says Dr. Bane.

  21. Dr. Mary Jo Bane’s study seems to suggest that _________.

  A. Americans are persistent in career

  B. Americans are serious with their families

  C. American families are all breaking up

  D. American families are perfect as usual

  22. It can be inferred that the common myths of American family consider family life to be _________.

  A. in great danger

  B. quite wonderful

  C. changing too fast

  D. very satisfying

  23. According to the article, which of the following is true about marriage and divorce?

  A. Divorced people never consider a second marriage.

  B. Teenage couples often divorce out of no reason.

  C. Less and less people plan to get married.

  D. Very few people have a third or fourth marriage.

  24. For the children whose mothers go out to work, __________.

  A. it is better to have mothers at home

  B. almost no attention is paid to them

  C. no less attention is paid to them

  D. a lot of time is spent playing games

  25.Compared with nonworking mothers, working mothers________.

  A. spare less time to stay with their children

  B. do more educational activities with children

  C. do very little simple physical housework

  D. avoid disturbing their work by family duties

  Passage Three

  Crime has its own cycles, a magazine reported some years ago. Police records that were studied for five years from over 2,400 cities and towns show a surprising link between changes in the season and crime patterns in UK.

  The pattern of crime has varied very little over a long period of years. Murder reaches its high during July and August, as do rape and other violent attacks. Murder, moreover, is more than seasonal: it is a weekend crime. It is also a nighttime crime: 62 percent of murders are committed between 6 p. m. and 6 a. m.

  Unlike the summer high in crimes of bodily harm, burglary has a different cycle. You are most likely to be robbed between 6 p. m. and 2 a. m. on a Saturday night in December, January or February. The most uncriminal month of all is May; however, more dog bites are reported in this month than in any other month of the year.

  On the other hand, our intellectual seasonal cycles are completely different from our criminal tendencies. Professor Huntington, of the Foundation for the Study of Cycles, made extensive studies to discover the seasons when people read serious books, attend scientific meetings, make the highest scores on examinations, and propose the most changes to patents. In all instances, he found a spring peak and an autumn peak separated by a summer low. On the other hand, Professor Huntington's studies indicated that June is the peak month for suicides and admissions to mental hospitals. June is also a peak month for marriages!

  26. The seasonal cycle of crime patterns is proved by_________.

  A. the figures in police records

  B. 2,400 cities and towns

  C. a magazine report

  D. the studies by police officers

  27. According to paragraph 2, a murder would most possibly occur on _________.

  A. a weekday morning in spring

  B. a weekday morning in autumn

  C. a weekend night in summer

  D. a weekend night in winter

  28. What makes May a special month of the year?

  A. All types of crimes happen in May.

  B. There is no crime happened in May.

  C. Criminals increase in number in May.

  D. Dog attacks are most frequent in May.

  29. Which behavior is NOT an example of human intellectual activities?

  A. Reading books on philosophy.

  B. Attending wedding ceremony.

  C. Working on mathematics questions.

  D. Innovating engineering machinery.

  30. According to Professor Huntington’s study, June is the peak month when people _________.

  A. get divorced

  B. recover from mental illness

  C. try to kill themselves

  D. climb high and low mountains

  Passage Four

  In Lusaka, Zambia, a young man applying for a job was told to see the manager. He leaned over the receptionist’s desk and asked. “What tribe(部落) is he?” When the receptionist told him that the manager was a Mashona, the applicant replied, “Then I'll never get the job.”

  This phenomenon is called tribalism(部落主义). There are more than 2,000 tribes in black Africa. Each has its own language, customs, and physical characteristics that make its members almost immediately recognizable to a person from another tribe. To the Westerner, tribalism is one of the most difficult of African customs to understand. It makes many people think of savagery, warfare, or old-fashioned customs.

  However, to most Africans, tribalism simply means very strong loyalty to one’s ethnic group. It is a force that can be both good and bad. By definition tribalism means sharing among members of the extended family. It makes sure that a person is taken care of by his own group tribesman. To give a job to a fellow is not wrong; it is an obligation. Similarly, for a politician or military leader, it is considered good common sense to choose his closest advisers from people of his own tribe. This ensures security, continuity, and authority. Tribal loyalty may mean a quick promotion—from sergeant to captain, from clerk to manager—within a very short time.

  Modern African politicians publicly speak out against tribal divisions. Yet it remains perhaps the most powerful force in day-to-day African life.

  31. In paragraph 1, why did the young man believe his job application will be refused?

  A. His behavior was not appropriate.

  B. He belonged to the same tribe with the manager.

  C. He didn’t belong to the same tribe with the manager.

  D. His questions annoyed the receptionist.

  32. The situation in the first paragraph is an example of_______.

  A. the difficulty of getting a job in Africa

  B. the disagreement on tribalism among Africans

  C. the great numbers of tribes in Africa

  D. the importance of tribalism in Africa

  33. What might be the common attitudes of Westerners towards tribalism?

  A. positive

  B. indifferent

  C. negative

  D. none of the above

  34. According to the article, which of the following is NOT an evidence of tribalism?

  A. Sergeants maintain security in his own tribe.

  B.Politicians choose men from his own tribe as intimate advisers.

  C. Military leaders promote fellow tribesmen to higher positions.

  D. Managers give jobs to fellow tribesmen.

  35. What would be the future of tribalism?

  A. It will soon be destroyed by modern politicians.

  B. It will remain as strong as it is today and never be changed.

  C. It will gradually disappear as the society develops.

  D. It will speed up further division of tribes.

  Part IV Cloze Test (10 points)

  Directions: There are 10 blanks in the following passage. For each numbered blank, there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

  In times of economic recession when jobs are hard to find, it is important to organize your job search carefully. Here are some tips to make your search more 76 . First of all,consider that your job is getting a job. Work at getting a job every day for a 77 number of hours. Make it a habit. Next, ask people you know to suggest other people for you 78 about a job, so valuable information may be obtained. Then, on the day of the interview, BE ON TIME. On time means five to ten minutes early. If possible, take some time to drive to the office 79 time so you know exactly where you are going and 80 it will take to get there. Also,at the end of every interview, ask the person who interviewed you for suggestions and names of people for you to 81 . Offer to work 82 if a full-time job is not immediately available. 83 willing and eager. Most important,if you are not accepted, don’t get 84 and give up. Your job search will 85 be successful if you work hard at getting it.

  76. A. productive B. interesting C. purposeful D. economical

  77. A. great B. lot C. regular D. reliable

  78. A. to talk B. to talk to C. to get D. to get to

  79. A. on B. in C. ahead of D. short of

  80. A. how much B. how fast C. how often D. how long

  81. A. concern B. contact C. contract D. complain

  82. A. all the time B. no time C. part-time D. some time

  83. A. Appear B. Attract C. Arouse D. Attend

  84. A. hated B. discouraged C. excited D. overjoyed

  85. A. eventfully B. easily C. enough D. eventually

  Part V Writing (15 points)

  Directions: You are to write in 100-120 words on the topic “E-book or Paper Book” You should base your composition on the outline given in Chinese below:

  1. 有人喜欢阅读电子书;

  2. 有人依旧喜欢纸质图书;

  3. 谈谈你的看法。

  参考答案

  Part I Dialogue Completion (15 points)

  1. B 2. C 3. D 4. B 5. C 6. C 7. D 8. B 9. C 10. B

  11. D 12. B 13. A 14. B 15. A

  Part II Reading Comprehension (40 points)

  16. C 17. D 18. B 19. D 20. B 21.B 22. A 23. D 24. C 25. B

  26. A 27. C 28. D 29. B 30. C 31. C 32. D 33. C 34. A 35. C

  Part III Vocabulary and Structure (20 points)

  36. B 37. D 38. C 39. B 40. C 41. B 42. C 43. D 44. C 45. B

  46. D 47. B 48. C 49. A 50. D 51. C 52. C 53. A 54. B 55. D

  56. A 57. B 58. D 59. A 60. D 61. D 62. B 63. C 64. D 65. D

  66. B 67. C 68. A 69. A 70. C 71. D 72. B 73. B 74. D 75. C

  Part IV Cloze Test (10 points)

  76. A 77. C 78. B 79. C 80. D 81. B 82. C 83. A 84. B 85. D

  作文

  Part V Writing (15 points)

  参考作文

  Some people prefer reading electronic books because it is cheap and convenient. An ordinary computer or e-book reader can hold hundreds or thousands of books. One may read them whenever and wherever he is, without a heavy load.

  There are also some other people who still enjoy reading paper books. For them, turning the paper pages and reading the printed lines are the most comfortable way of reading. One of their reasons is that E-books make their eyes go tired easily.

  If I were given the choice, I would very likely choose e-books, because the computer software is so advanced now that more work could be done while reading, such as taking long notes or copying beautiful sentences in seconds. These functions could not be fulfilled so efficiently with paper and pens.

[自考学位英语试题答案]相关文章:

1.自考英语二试题答案

2.英语写作自考试题答案

3.2017英语四级试题答案

4.安全试题答案

5.iq测试题答案

6.成本会计试题答案

7.美术特岗教师试题答案

8.化学实验试题答案

9.爱婴医院试题答案2017

10.安全生产试题答案

本文来源:/shiti/1158331.html
热门文章